به گزارش خبرگزاری حوزه از خرم آباد،حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی عصر پنج شنبه در دیدار با مدیر و اساتید مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س)کوهدشت با اشاره به اینکه بحث آسیبشناسی مسائل فرهنگی از موضوعات بنیادینی است که باید با دقت و جامعنگری به آن پرداخته شود افزود: شایان توجه است که راهحل این معضلات صرفاً در تشکیل جلسات خلاصه نمیشود.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر، مفهوم حکمرانی در کشور مورد توجه ویژه قرار گرفته و رویکردهای مرتبط با آن بهشدت گسترش یافته است،اظهار کرد: حتی مقام معظم رهبری نیز به این مسئله تأکید داشته و دستوراتی در این زمینه صادر کردهاند.
نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه تاکنون بسیاری از نهادها وارد عرصه بحث از حکمرانی شدهاند،خاطر نشان کرد:حکمرانی اساساً فلسفهای است که به ترجمه و تنزیل قواعد بالادستی به سطوح اجرایی میپردازد و این قواعد را با الزامات زمانه هماهنگ میسازد.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با تاکید بر اینکه در جامعهای پیچیده که هر حوزهای تحت تأثیر مجموعه گستردهای از قوانین و مقررات است، حکمرانی مؤثر میتواند از پیشبرد امور اطمینان حاصل کند،تصریح کرد:اما این امر مشروط به تعهد و التزام به الزامات و اقتضائات اجرایی است.
وی گفت:عناصر حکمرانی شامل تشکیل کمیتههای تخصصی، بهرهگیری از نظر روانشناسان و جامعهشناسان، نظارت مستمر، پیگیری مداوم و در نهایت بررسی خروجیهای مشخص است و اگر حکمرانی در هر حوزهای به درستی شکل گیرد، آسیبها با دقت شناسایی و به شکلی مؤثر برطرف خواهند شد.
نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری در خصوص تفاوت حکمرانی با حکومت بیان کرد:حکمرانی مفهومی فراتر از حکومت است، حکمرانی منظومهای از عناصر به هم پیوسته است که شامل فکر، قانون، مقررات و نظارت میشود و این عناصر وقتی در کنار هم قرار گیرند، امکان اجرای دقیق مسائل فراهم میشود.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی یادآور شد:به عنوان نمونه، اگر حکمرانی با نگاه جامع به آرشیوها صورت گیرد، مشخص خواهد شد که هر نهادی از بهزیستی گرفته تا کمیته امداد و از روحانیت تا نظام حکومتی چه نقشی در حل مسائل دارد و در این صورت میتوان انتظار داشت که اقدامات مؤثری انجام شود.
وی گفت:صرف گرفتن آمار یا برگزاری جلساتی که در آن تنها به تأسف و ارائه کمکهای محدود به آسیبدیدگان بسنده شود، هرگز راهگشا نخواهد بود و حکمرانی زمانی موفق خواهد بود که عناصر آن به دقت شناسایی و امکانات تقنینی و غیرتقنینی، فرهنگی و غیر فرهنگی، تبیینی و غیرتبیینی بهطور کامل در خدمت اجرا قرار گیرند.
نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری در پایان در خصوص الگوسازی از حکمرانی موفق افزود:عزم و تلاشهای مسئولانه در هر منطقه میتواند به الگویی برای سایر مناطق تبدیل شود،همانطور که امام علی (ع) در حکومت خود، هم به حکومت و هم به حکمرانی توجه داشتند، امروز نیز باید قواعد حکمرانی را به درستی اجرایی کرد، آنچه در نامه مالک اشتر آمده است، نمونهای از اصول حکمرانی است و اگر این اصول در عمل تحقق یابد، نه تنها مسائل شناسایی و حل میشوند، بلکه الگویی پایدار برای سایر شهرها و جوامع بهوجود خواهد آمد.